Back-to-basic

Tegenwoordig staat het internet vol met de mooiste foto’s van luxe resorts en schitterende hotelkamers, met een bijpassend prijskaartje. We dromen allemaal wel eens weg van verre reizen en all-inclusive vakanties, maar heeft u wel eens nagedacht over een back-to-basic trip, zoals survivallen in de Ardennen?

Zowel voor het actieve gezin, als de ontdekkende sportievelingen zijn er veel opties om dichter bij de natuur te komen en de actieve grenzen te ontdekken. Een kampeerplek met vooropgezette tent, of een leeg stukje grond waar alles zelf in elkaar gezet moet worden, maar ook de echte ‘wildernis’ staat op u te wachten. Survivallen wordt steeds populairder en het is een goede manier om te zien tot in hoeverre u uw uithoudingsvermogen kunt trekken.

De voorbereiding

Als u de beslissing heeft gemaakt om het survivallen in de Ardennen te gaan proberen, dan is de volgende stap een goede voorbereiding. Aangezien u er tijdens deze reis alleen voor staat en directe hulp niet altijd snel aanwezig kan zijn, is de voorbereiding een van de belangrijkste onderdelen. Het is belangrijk te kijken naar de weersverwachting en de dingen die u mee neemt hierop aan te passen. Het kan tijdens de nachten flink koud worden, dus materiaal om een goede beschutte plek te maken en eventueel warm kleding is een prioriteit.

Tip: Actieve ‘survival’ vakantie met de familie

Daarnaast moet u ook zelf zorgen voor voedsel. Alhoewel de natuur veel te bieden kan hebben, is het ook belangrijk om zelf eten en kookgerei mee te nemen. Een klein pannetje, een gasbrander en eventueel bestek zorgen voor een makkelijk opzetbare mini-keuken. Voorverpakt voedsel, zoals soep in een zak of maaltijden in een blik, zullen het handigste klaar te maken zijn. En alhoewel hij tegenwoordig niet meer zoveel gebruikt wordt in het dagelijkse leven, is bij zo’n survival tocht het zakmes weer het allerbelangrijkste. Een all-in-one zakmes met verschillende handige gebruiksvoorwerpen die goed van pas kunnen komen tijdens uw avontuur.

Uitgelicht: Mountainbike / MTB vakantie Ardennen – Outdoor Camping Barvaux

Licht onderweg

Een survival trip naar de Ardennen is een uitstekend moment om zowel tot rust te komen als het uithoudingsvermogen te testen. Natuurlijk is een goede voorbereiding erg belangrijk, zodat u ervan verzekerd bent dat alles op de juiste manier verloopt. Pak niet te veel in, zodat u niet met onnodige dingen loopt te slepen. Kies een mooie route en noteer herkenningspunten, zodat u niet verdwaald. En natuurlijk, geniet van de vrijheid en de wijde omgeving waarin u zich bevindt.

Zoek je iets minder avontuur maar wil je wel lekker buiten zijn? Een outdoor escape room in Amsterdam is dan misschien wel wat voor jou!