Het is mogelijk om pakketten te vinden die je een vakantie geven die de moeite waard is en waarbij het ontbijt, lunch, diner, snacks, drankjes en activiteiten inclusief vluchten zijn inbegrepen. 

Dit zijn all inclusive deals en soms zijn ze de beste optie. Sommige hotels bieden de mogelijkheid van een verblijf op een B & B of halfpension basis plaats. 

Of het voor jou de moeite waard is om all-inclusive te boeken hangt wellicht af van hoeveel je denkt dat je zult zich krijgen bij de all-inclusive ‘freebies’.

Wat een pakket meestal omvat is buffet, ontbijt, lunch en diner. Snacks over de loop van de dag (bijvoorbeeld fast food, ijs). Lokaal geproduceerde wijn, bier, sterke drank en frisdrank. Tevens biedt het vaak geselecteerde activiteiten (bijvoorbeeld aerobics, beachvolleybal), gym en zwembaden, alsmede kinderclubs en entertainment.

Extra kosten

Ga er niet vanuit dat werkelijk alles vrij zal zijn binnen het hotel. Sommige items zijn bijna altijd inbegrepen, anderen zijn bijna nooit opgenomen in de standaard pakketten en velen zijn afhankelijk van het hotel. Controleer altijd wat is opgenomen voordat je boekt.

Eten en drinken. Vermijd de buffet-only hotels. Je zult uiteindelijk elders eten om aan de eentonigheid te ontsnappen. Ga dan, op zijn minst, voor een deal waarbij er afwisselende maaltijden worden aangeboden.

De drank vergoedingen variëren ook. Aan de goedkopere kant zal je lokaal bier, wijn en sterke drank gratis krijgen, maar extra betalen voor internationale merken. Sommige hotels leggen een avondklok (23:00 of middernacht) op hun gratis drankjes. Flessenwater is meestal inbegrepen.

Activiteiten

Niet-gemotoriseerde watersporten, zoals snorkelen en stand-up paddleboarding maken vaak deel uit een ​​deel van het pakket, maar ze worden soms beperkt. Je moet waarschijnlijk extra betalen voor alles wat gemotoriseerd is of bestaat uit onderricht. 

Veel plaatsen brengen ook het gebruik van de biljarttafels of de sauna in rekening. Golf, fietsverhuur en paardrijden zijn af en toe op het terrein, maar soms kost het extra. Tennis is meestal gratis. Check dit in ieder geval van tevoren.

Je zal bijna altijd meer moeten betalen voor excursies, massages, een bezoek aan de kapsalon, spa-behandelingen en golf. Duiken wordt meestal extra in rekening gebracht, hoewel veel pakketten een eenmalige gratis proefduik aanbieden. Sommige resorts hebben een strikt geen fooi beleid, maar op andere plekken zal het personeel het waarderen als je een fooi geeft. Controleer dit altijd vooraf.

Het vinden van de beste resorts

All-inclusive vakanties zijn aantrekkelijk in de nieuwe, onontwikkelde gebieden waar weinig alternatieve restaurants, hotels en activiteiten zijn. Maar de keerzijde kan zijn dat veel resorts op zichzelf staande enclaves zijn, soms mijlen ver verwijderd van de dichtstbijzijnde stad. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Zoek uit wat de exacte locatie is voordat je gaat en vraag wat er allemaal aanwezig is. Als je goed voorbereid bent en precies weet wat je allemaal krijgt, dan haal je het maximale uit je vakantie. Het fijne is dan dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.